Categorie archief: Flora ronde van Den Oever

Flora Ronde Den Oever

Tijdens de Flora- en Visserijdagen van Den Oever wordt traditioneel ook de wielerronde van Den Oever georganiseerd. Terwijl het dorp zich onderdompelt in het feestgedruis rijden de wielrenners nog een mooie ronde tussen Den Oever en Oosterland. Een rondje van 2,3 km wat in totaal 25x gereden wordt (57,5 km), waar het publiek rijkelijk langs de kant vertegenwoordigd is in de met vlaggetjes versierde tuinen.
Na de koers is de prijsuitreiking en gezellige nazit in de permanance. Deze is gevestigd bij v.v. Wiron in Den Oever.

De wedstrijd op zaterdag 24 augustus staat open voor: amateurs, sportklasse, junioren, basisleden en recreanten. De start is om 19:00 op de Gesterweg, 150 mtr van de permanance. Er zijn 10 eindprijzen, een leidersprijs en verschillende premieronden.

Inschrijven kan via wielersportwieringen@kpnmail.nl ovv naam, woonplaats en chipnummer. De kosten zijn €5,00. Bijschrijven kan op de dag zelf (Kosten €7,50.).
Meer info: www.wielersportwieringen.nl of via bovenstaand e-mailadres.

Flora ronde Den Oever 2014

Ronde van Den Oever 26 augustus

Zaterdag 26 augustus is de Flora ronde van Den Oever. Deze gezellige wielerronde vindt altijd plaats tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever. Start is om 19.00 uur en de wedstrijd gaat over 50 km (70 min + 3 ronden).

De wedstrijd staat open voor Amateurs, Sportklasse, recreanten & Junioren. Permanance in bij vv Wiron. De start vindt plaats op de Gesterweg. Vanuit de start wordt er op de Molgerweg omhoog gereden naar Oosterland. Via de Oosterkruisweg wordt de start-finish weer aangedaan.

Inschrijving via wielersportwieringen@kpnmail.nl ovv Naam, woonplaats & chipnummer. Kosten zijn €5,00. Bijschrijven kan natuurlijk ook bij de permeance.

Mike Tesselaar wint zomerse Floraronde van Den Oever

Vanavond werd onder prachtige omstandigheden de Floraronde van Den Oever gereden. Een zomers zonnetje, warme temperatuur en weinig wind is toch wel uniek voor deze mooie ronde. Aan de start stonden 53 heren en 7 dames.

Al vroeg in de koers vertrokken 2 top-favorieten. Arjen Bos en Cees Snoek namen een voorsprong van maximaal 27 seconden. Tot halverwege de wedstrijd hielden zij stand. Het peloton begon samen te werken en langzaam werden Bos en Snoek binnen gehengeld. Verder lezen

Flora ronde Den Oever 2014

Bas Bervoets wint ronde van Den Oever

Een peloton van net geen 40 coureurs gingen vanavond 1 uur + 5 ronden rijden op het mooie omloopje tussen Den Oever en Oosterland. Tot 45 minuten waren er diverse pogingen van groepjes en renners om weg te komen, maar niemand bleef langer dan een halve ronde weg. Vooral de wind was bepalend. Na driekwartier koers sprong Maurice IJlstra (Olbers & IJlstra) weg met Bart Groot (Almaria Victrix). De zeer actieve en duidelijk in goede doen verkerende Koos Zut (Duesette – RocoSport) zag het gevaar en sprong mee. De mannen kregen direct een mooie voorsprong aangezien wielerploeg Olbers & IJlstra de koers in handen hield. IJlstra had moeite om beide mannen te volgen en liet zich terugzakken. Bas Bervoets en Marvin Bruul (beiden Olbers & IJlstra) sprongen weg uit het peloton op weg naar de kopgroep. Verder lezen