Categorie archief: Ronde van Westerland

Sander Koomen snelste op Westerland

Zaterdagavond was tijdens het Westerlander dorpsfeest het klimcriterium de Ronde van Westerland. Aan de start stonden maar 25 renners. Vanaf het begin af aan zorgde dit kleine aantal wel voor een spannende wedstrijd met veel aanvallen. Uiteindelijk bleef er een kopgroep van 10 renners vooraan over, met als verrassing daarin Joeri v/d Tuin. Deze youngster van slechts 15 jaar oud reed in het laatste wiel van de kopgroep en bleef gewoon hangen tot aan de finish! Heel knap!
Ondanks een paar speldenprikken bleven de 10 compleet en gingen de mannen er voor sprinten. Sander Koomen toonde zich met overmacht de snelste. Sjoerd van Beelen uit Amsterdam werd 2e voor de verrassend sterke Colin Bruul. De klimmer uit Hippolytushoef pakte zijn 1e podiumplaats van dit seizoen. Verder lezen

De Koning wint nat Westerland

Vandaag werd de Ronde van Westerland verreden. Voordat de wedstrijd begon stond het alvast dat het een zware koers zou worden. Het korte steile klimmetje, ook wel bekend als het Damsterpad, moest maar liefst 39 keer worden bedwongen. Daarnaast speelde het weer ook een grote factor. Harde wind en stortregens trokken af en toe over het rondje.
Verder lezen