De Koning wint nat Westerland

Vandaag werd de Ronde van Westerland verreden. Voordat de wedstrijd begon stond het alvast dat het een zware koers zou worden. Het korte steile klimmetje, ook wel bekend als het Damsterpad, moest maar liefst 39 keer worden bedwongen. Daarnaast speelde het weer ook een grote factor. Harde wind en stortregens trokken af en toe over het rondje.

Toch stonden er ongeveer 50 man aan de start, waaronder 4 West-Frisianen. De overwinning van het Nederlands voetbalelftal deed niet iedereen naar een warme kroeg trekken. Vanaf het begin werd er meteen gas gegeven door de renners van Verdoes. Maurits Büsse probeerde met de eerste aanval van Rick van Breda mee te gaan. Büsse en Van Breda werden dan ook snel terug gepakt. Twee ronden later reed tijdrijder Marco Bos over een putdeksel heen en ging tegen de grond. In zijn val nam hij Van Breda mee. Voor Bos was de koers over maar Van Breda kon zijn wiel wisselen en de volgende ronde meteen weer aansluiten.

Cees Snoek plaatste een aanval die alleen Breda kon volgen en ze waren gevlogen. Marcel de Koning kon nog aansluiten. Het peloton was na de eerste 25 ronden al behoorlijk uitgedund. De renners waaiden er één voor een af.

Er kwamen uit het peloton nog wel wat pogingen om weg te rijden, maar die werden allemaal te niet gedaan door Verdoes. Niet gehinderd door neervallend en opspattend water en Met nog drie ronden te gaan wist zich toch een tweede groepje van 8 man los te maken. Uiteindelijk ging De Koning er vandoor met de overwinning.