Arjen Bos oppermachtig in Westerland

De weeromstandigheden waren zwaar tijdens de Wielerronde van Westerland, maar dat weerhield de Fries Arjan Bos er niet van om alleen ten aanval te trekken. “Ik reed alleen weg en dacht kijken maar waar het schip strandt”, aldus de renner van Olbers & IJlstra.

Halverwege de wedstrijd gingen de West-Frisianen Rudy Coers en Maurtis Busse in de achtervolging. Echter wisten zij Bos niet te achterhalen, waardoor hij onbedreigd naar de overwinning fietste. Coers en Busse spurtte om plek twee. Deze spurt werd gewonnen door Coers. Bos was eveneens de winnaar van het Damsterbergklassement.

Uitslag:
01. Arjen Bos (Bolsward)
02. Rudy Coers(Hoogkarspel)
03. Maurits Busse (Utrecht)
04. Rene Leek
05. Peter Bos (Hippolytushoef)
06. Jody Tesselaar (Heerhugowaard)
07. Bart Klaver
08. Menno Bakker (Den Oever)