westerland offroad challenge 2018

Sven Broekaart wint Westerland Offroad Challenge 2018

Elke editie van de Westerland Offroad Challenge kent zijn eigen tegenstander. Deze zevende keer was het de wind. Vanuit het westen woei de wind over het Amstelmeer het Lutjestrand op. Althans strand, het meeste stond onder water en zorgde voor een aanpassing in het parcours.

Om kwart voor 10 ging de jeugd van het start over het vernieuwde parcours van de Westerland Offroad Challenge. 25 talenten stonden klaar om een half uur lang over het parcours te crossen. Mooi om te zien hoe fanatiek deze jonge rijders al zijn! Na afloop kregen alle deelnemertjes een medaille, chocomel en een zakje snoep in Strandthuys Lutje. Sponsor van de Westerland Offroad Challenge jeugdrace is Eriks Hypotheken en Personal Finance.

Om half 11 was het de beurt aan de grote jongeren boven de 16 jaar. Door het EK beachrace stonden enkele toppers niet aan de start. Desondanks stonden 73 mountainbikers en veldrijders aan de start om op het nieuwe en technische parcours te strijden om de winst. Het zuidelijke strand was door de harde westerwind niet meer zichtbaar en een smal pad leidde de deelnemers naar het droge stuk. Over de dijk naar camping Waddenzee waar nu een extra stuk was toegevoegd. In de voorgaande edities ging men alleen door de camping om vervolgens naar het hoogste punt van Wieringen te gaan. Dit jaar werd het hoogste punt links gelaten om op de camping technische bochten te nemen. Door de deelnemers zeker als meerwaarde erkend!

Na 1 uur en 1 ronde wist de Julianadorper Sven Broekaart als eerste over de finish te komen. Vanaf de start had hij de koppositie ingenomen om vervolgens zijn voorsprong naar meer dan 4 minuten uit te bouwen op Kay Blokdijk uit ’t Veld. Als derde kwam thuisrijder Joeri van der Tuin over de streep. Winnaar Broekaart: “Ik ben nog niet in vorm maar vandaag leek ik wel vleugels te hebben!”

Uitslag van de 7e Bouwbedrijf Hollands Kroon Westerland Offroad Challenge (16+):
01. Sven Broekaart
02. Kay Blokdijk
03. Joeri van der Tuin

04. Joury Ottenbros
05. Thomas Boom
06. Gerard Wit
07. Jard Blokdijk
08. Nico van Langen
09. Robin Nieuwenhuizen
10. Michael Berkhout
11. Rene Konijn
12. Rens Sterk
13. Tim Groot
14. Richard Ippel
15. Bauke Bouwstra
16. Frank Jissink
17. Stefan de Vries
18. Volkert Meinsma
19. Arnoud van Kuijk
20. Gido van der Meij
21. Jacco Geel
22. Jan-Dick Den Das
23. Martin Hoefakker
24. Jeroen Bakker
25. Tom Witte
26. Lars Braien
27. Ties Danenberg
28. Ivo Zwaans
29. Thomas Ippel
30. Bauke Hylkema
31. Arjan Vd Schaaf
32. Ron Rijsenburg
33. Joost Miedema
34. Noël Sterk
35. Thijs Visser
36. Nina Buysman
37. Ge Bakkum
38. Ron Scholten
39. Jory Hoogland
40. Harry Hoogland
41. Harry Peper
42. Mark Huisman
43. Eelco Metselaar
44. Rene Konijn
45. Peter Roskam
46. Andre de Jong
47. Lars Wit
48. Andreas Grijze
49. Erik van der Maat
50. Josko Vos
51. Bouke Kok
52. Ronald Helder