Flora ronde Den Oever 2014

Bas Bervoets wint ronde van Den Oever

Een peloton van net geen 40 coureurs gingen vanavond 1 uur + 5 ronden rijden op het mooie omloopje tussen Den Oever en Oosterland. Tot 45 minuten waren er diverse pogingen van groepjes en renners om weg te komen, maar niemand bleef langer dan een halve ronde weg. Vooral de wind was bepalend. Na driekwartier koers sprong Maurice IJlstra (Olbers & IJlstra) weg met Bart Groot (Almaria Victrix). De zeer actieve en duidelijk in goede doen verkerende Koos Zut (Duesette – RocoSport) zag het gevaar en sprong mee. De mannen kregen direct een mooie voorsprong aangezien wielerploeg Olbers & IJlstra de koers in handen hield. IJlstra had moeite om beide mannen te volgen en liet zich terugzakken. Bas Bervoets en Marvin Bruul (beiden Olbers & IJlstra) sprongen weg uit het peloton op weg naar de kopgroep.

Flora ronde Den Oever 2014

Vooraan dus 4 leiders (Bervoets, Bruul Groot en Zut), en deze mannen gingen de prijzen verdelen. Zij reden als kwartet naar de finish waar Bervoets zijn sprint kwaliteiten toonde en voor de derde maal de Flora ronde wist te winnen. Zut sprintte naar plaats 2, gevolgd door Bruul en Groot. Meinsma, v/d Kooi en Leyen sprongen nog weg uit het peloton en werden 5, 6 en 7. Het peloton sprintte voor plaats 8.

Flora ronde Den Oever 2014

Uitslag Flora ronde van Den Oever 2014:
1. Bas Bervoets (Olbers & IJlstra)
2. Koos Zut (DueSette-Roco)
3. Marvin Bruul (Olbers & IJlstra)
4. Bart Groot (wv Alcmaria Victrix)
5. Volkert Meinsma (ProSalton)
6. Dennie v/d Kooi (Dakraam.nl)
7. Nico Leyen (wv West-Frisia)
8. Erik Peet (Klein-Keppel)
9. Youri v/d Tuin (Sport Nu Westerland)
10. Tim Groot (wv West-Frisia)
11. Colin Bruul (Klein-Keppel)
12. Clemens Ulrich (Kolkman-Afrit 71)
13. Klaas Uitgeest (Catharina Hoeve)
14. Maurice IJlstra (Olbers & IJlstra)
15. Bram Groen (Olbers & IJlstra)

Arjan Bakker heeft enkele foto’s gemaakt.