slag om westerland wieringen

Slag om Westerland

De inschrijving voor de Slag om Westerland 2019 is vol!

Op Vrijdag 8 februari 2019 opent de inschrijving van de 3e Slag om Westerland. De inschrijving zal openen om exact 20:00 uur. Ook dit jaar zijn er 120 startbewijzen te verdelen. Er wordt weer gestart op nummer, dus wie vroeg inschrijft, start vooraan. Alleen de 1e 3 rugnummers zijn gereserveerd voor de top 3 van vorig jaar.

Je inschrijving is pas geldig als het inschrijfgeld van 10 euro is overgemaakt op de rekening van Stichting Vikingsport Wieringen. De betalingsgegevens vind je in het inschrijfformulier die vrijdag 8 februari 20:00 online komt. Tevens wordt gevraagd om een chipnummer (Huren kan ook).

De 1e editie in 2017 leverde een mooie zege op voor Bolswarder Arjen Bos. Hij reed een sterkte wedstrijd en kwam na een solo van 25 km als winnaar over de streep. De streep die toen nog op de Westerlanderweg lag. Daar lag ie vorig jaar ook, maar toen een stuk verderop. Namelijk precies waar de renner omhoog de onverharde strook opgaan. En daar kwam wederom een Fries als 1e over de meet. De sterke Adriaan Botma uit Driezum, in 2019 acterend bij de Elite, reed in de laatste 2 omlopen weg. In de achtergrond waren het niet de minsten die hem op de hielen zaten, maar Botma liet zich pas na de meet terugzien.

Zal er in 2019 voor de 3e maal een Fries winnen? Of komt de winnaar uit 1 van de andere provincies?
Op zondag 7 april zullen we het weten. De start zal om 13:00 zijn bij snackbar De Bonkte Hongd. De permanence zal wederom zijn bij Camping Waddenzee. Parkeren moeten de renners & bezoekers op de parkeerplaats van Lutjeweg 1.

Het parcours zal in 2019 ongewijzigd zijn!

Parcours Slag om Westerland 2019

Datum: zondag 7 april

Start: 13:00

Afstand: 92 km

Categorie: Amateurs-Sportklasse-Junioren-Basisleden-Recreanten

Inschrijfgeld: € 10,00

INSCHRIJVEN KAN VANAF 8 FEBRUARI 2019 OM 20.00 UUR VIA HET INSCHRIJFFORMULIER HIERONDER. LET OP, MAXIMAAL 120 DEELNEMERS!

Klik hier voor een overzicht van de deelnemers van 2019.

Klik hier voor een overzicht van de deelnemers van 2018.

Klik hier voor een overzicht van de deelnemers van 2017.

Na het overmaken van het inschrijfgeld is jouw inschrijving definitief. Indien binnen 5 dagen het inschrijfgeld niet is overgemaakt, vervalt de inschrijving. Er vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. De startvolgorde wordt opgemaakt op volgorde van inschrijving.